tiistai 17. maaliskuuta 2015

Castle

”Every writer needs a muse, and I've found mine. Every writer needs inspiration and I've found mine.”

Lemppariteleviosarjani on Castle. Se on amerikkalainen poliisisarja, josta löytyy ripaus komediaa ja draamaakin. Sarja alkoi Yhdysvalloissa 9. maaliskuuta 2009. Castle ei ole Suomessa kovinkaan tunnettu. Sitä on näytetty Suomessa vaan kolmea ensimmäistä kautta, kun taas Amerikassa kiidetään jo seitsemännellä kaudella eikä loppua näy. Sarjan on luonut Andrew W. Marlowe ja tuottanut yhdessä ABC ja Beacon Pictures. Pääosia sarjassa näyttelevät Nathan Fillion ja Stana Katic.


Castle kertoo kuuluisasta rikoskirjailijasta Richard Castlesta ja siitä, kuinka hän päätyy tekemään töitä yhden New Yorkin maineikkaimman yksityisetsivän Kate Beckettin kanssa. Kaupungin pormestari pyytää Castlea auttamaan poliisipiiriä eräässä tapauksessa, jossa murhaaja matkii hänen kirjoissaan tapahtuneita murhia. Castle tarkkailee Beckettin työtä ja saa kadonneen inspiraationsa kirjoittamista kohtaan takaisin, alkaen kirjoittaa seuraavaa kirjasarjaansa kuvitellen Beckettin sen päähenkilöksi, Nikki Heatiksi. Castle saa luvan pormestarilta siihen, että pysyy jatkossakin Beckettin tiimin mukana töissä. Aluksi Beckett vihaa Castlea ja toivoo, että tämä lopettaisi työt heidän kanssaan. Eihän miehestä ja hänen tiirailustaan ole muuta kuin haittaa. Castle taas alkaa pikkuhiljaa ihastua Beckettiin vaikka naisen tunteet häntä kohtaan eivät lämpenekään ennen kolmatta kautta. Beckett alkoi alunperin etsiväksi äitinsä murhan takia. Hänen äitinsä kohtalo jäi vaivaamaan häntä. Äitinsä takia Beckett on kasvattanut ympärilleen korkean muurin, jonka sisään hän ei ole päästänyt ketään. Myöhemmin Castle saa kumminkin Beckettin ympärille kasvaneen muurin sorrettua. Castle yrittää auttaa Beckettiä tutkimaan, kuka hänen äitinsä murhaaja oli, mutta joka kerta kun hän yrittää parhaansa mukaan auttaa Beckettiä, he joutuvat liemeen. Kolmannella kaudella Beckettiä ammutaan ja silloin Castle päättää myöntää tunteensa häntä kohtaan. Myöhemmin sairaalassa kumminkin selviää, että Beckett ei ollut kuullut mitään. Neljännellä kaudella alkaa vihdoin tapahtua. Castle ja Beckett menevät vihdoin yhteen ja kuudennella kaudella kihloihin. Seitsemännellä kaudella juhlitaan häitä.


Tykkään Castlesta itse sen takia, että se ei ole tavallinen poliisisarja. Monissa poliisisarjoissa on samankaltainen juoni kuin Castlessa, mutta omasta mielestäni tämä sarja erottuu monista muista siksi, että jokaiseen jaksoon on piilotettu pieniä mutta tärkeitä yksityiskohtia, jotka pitävät mielenkiinnon sarjaan yllä. Koska Richard Castle on sarjassa kirjailija, myös hänen kirjoittama Nikki Heat-sarjansa on oikeasti julkaistu. Olen itse lukenut sarjaa ja se on hyvä. Mielenkiintoista on se, että kukaan ei tiedä, kuka sarjan on oikeasti kirjoittanut sillä Castlehan on vain fiktiivinen hahmo. Olen itse seurannut tätä sarjaa aivan sen alkamisesta lähtien tähän asti, enkä ole siltikään kyllästynyt. Viikonloppu saattaa mennä helpostikin niin, että laittaa Castlen pyörimään ja katsoo monia monia jaksoja peräkkäin... Näyttelijät sarjassa ovat todella hyviä – varsinkin Stana Katic, joka lukeutuu omien lempinäyttelijöideni joukkoon. Castle on myös opettanut minulle paljon ja koska tykkään komediasta yhtä paljon kuin kaikenlaisista poliisijutuista, on hauskaa, että Castlesta löytyy myös huumoria välistä, niin kuin alla olevasta toisen kauden promovideosta saattaa nähdä.  

1 kommentti:

  1. Kirjoittamasi teksti sai ohjelman kuulostamaan kiinnostavalta ja voisin jopa itse katsoa sitä. Olit kirjoittanut juuri sopivasti juonesta, et liikaa, etkä liian vähän. Video avasi paljon sarjaa ja kuvat olivat hyvin aseteltu.

    VastaaPoista